Chatgpt İle Harmanlanmış Problem Çözme Teknikleri
 
6-7 Haziran 2024 tarihlerinde Beko'da gerçekleştirilen 'ChatGPT İle Harmanlanmış Problem Çözme Teknikleri' başlıklı program, katılımcılara yapay zeka destekli içgörülerle yenilik süreçlerinde karşılaşılan karmaşık sorunları ele alabilmeleri için pratik araçlar ve yaklaşımlar sunarak, yaratıcı ve etkili çözümler geliştirmeyi hedefledi. ChatGPT'nin katkısı, hızlı ve çok yönlü veri analizi yaparak problem çözüm süreçlerinde alternatif çözümler önerme ve karar alma süreçlerini hızlandırma yönünde oldu. Prof. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu tarafından gerçekleşen eğitimde ele alınan bazı problem çözme teknikleri şunlardır:

1. TRIZ (Teoriya Resheniya Izobretatelskikh Zadatch): Sistematik yenilik ve problem çözümü için geliştirilen bu teori, belirli kalıplar ve prensipler üzerinden yaratıcı çözümler bulmayı teşvik eder.
 
2. Kök Neden Analizi (Root Cause Analysis): Bir sorunun temel nedenlerini ortaya çıkarmaya yönelik yapılandırılmış bir yaklaşım, bu teknikle kalıcı çözümler üretilmesi hedeflenir. ChatGPT, bu analiz sürecinde potansiyel kök nedenlere dair geniş bir veri yelpazesi sunarak analiz sürecini destekler.